RSS

divendres, 18 de desembre del 2009

Viquipèdia

La segona part del treball de la Viquipèdia consistia en fer una intervenció d'un article en aquesta però respectant el llibre estil. A l'hora de crear un nou article cal tenir en compte que:
- S'ha d'utilitzar un llenguatge correcte i formal, cal vigilar l'ortografia, la gramàtica i el vocabulari.
- Els enllaços i el format són essencials, cal dirigir-se al lector i no utilitzar mai el llenguatge en primera persona, entre d'altres.
Per a més informació sobre el llibre estil, aquí us deixo l'enllaç:  
http://ca.wikipedia.org/wiki/Viquip%C3%A8dia:Llibre_d%27estil
Per editar una nova entrada a la Viquipèdia vam seguir el següent procés:
- Crear-nos un compte d'usuari. 
- Observat i investigació de les eines de la Viquipèdia per poder crear un article nou a una enciclopèdia.
- Vam prendre la decisió de crear aquest articles parlant el blink de Blanquerna. Vam escollir aquest tema perquè és una eina nova que hem començat a utilitzar aquest any amb l'entrada a la Universitat i volíem presentar-lo. 
- Abans de crear l'article vam mirar si ja hi havia algun altre respecte el blink (no hi  havia cap entrada).
- Afegir una fotografia, que per poder inserir-la havíem de crear-nos un compte d'usuari Commons.  
- A partir d'aquí ja vam poder crear la nova entrada Blink Blanquerna
Respecte a la creació de l'article, al principi ens va resultar molt costós, perquè no havíem fet mai abans però tot i així l'hem sabut tirar endavant i estem contentes del nostre ressultat.
Aquest ha estat un treball una mica difícil al principi, començàvem des de cero. No sabíem si ho estàvem fent bé o malament, però ha estat una experiència nova per aprofundir una mica i ampliar els nostres coneixements sobre tots els serveis que presenta aquesta gran enciclopèdia lliure d'Internet, la Viquipèdia. Per acabar, dir que recomano a tothom que s'introdueixi en el món de la Viquipèdia i tinguin la oportunitat de crear un article, perquè pugui experimentar les possibilitats que ofereix. 
Oh, quina pena!Avui a l'entrar de nou per visualitzar la nostra entrada de la Viquipèdia ens hem adonat que ens han fet una proposta per eliminar-la detallant-nos els motius de la causa els quals ens poden ser molt útils i tenir-los en compte per a futures noves entrades.

Per a més detalls podeu entrar al link següent i veure els motius: Blink Blanquerna

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada