RSS

dilluns, 21 de desembre del 2009

L'ESCOLA. Territori bèl·lic.

El dimarts dia 1 de desembre de 2009 la Vanessa i jo vam exposar la presentació de territori pel que fa les escoles a territori bèl·lic situant-nos a Angola. Teníem moltes ganes de presentar aquesta exposició ja que al cercar informació ens vam adonar de que hi havien moltíssims nens de diferents parts del món  que, desgraciadament, no podien anar a l'escola degut a la guerra o a les destrosses causades per la guerra. Quina pena, oi? 
Però, per altra banda, ens vam adonar de que hi ha molta gent darrera de tot això que treballa amb constància cada dia de valent per a poder aconseguir institucions escolars de millor qualitat i,fonamentalment, que tots els nens puguin anar a l'escola que això és l'important. Dir que tot el que es faci per millorar la vida dels nens és poc, per això cada dia s'ha de treballar més per a aconseguir que a aquests nens  puguin tenir un futur millor.
Recordar que vam parlar d'un projecte solidari que ens va semblar molt important esmentar-lo ja que nosaltres com a estudiants de grau de primària podem aprofitar les nostres hores d'estudi per a aportar encara que sigui una miqueta en aquests projectes escolars i, mica en mica s'omple la pica. 
Aquest projecte està organitzat per l'ONG espanyola Coopera  anomenat "Olimpiada Solidaria de Estudio" que sota el lema "Vols ser solidari?..." Els joves poden anar a estudiar a les sales habilitades per a l'Olimpiada. Les seves hores d'estudi són patrocinades per institucions públiques i empreses privades, que aporten 1 € per cada una. Aquests diners permeten el finançament de quatre projectes educatius a Angola, Camerun, Equador i Haití, i el temes principals són l'educació i la formació professional.
A continuació podeu visualitzar un vídeo on podreu veure el projecte escolar que s'ha dut a terme al territori d'Angola gràcies a aquesta ONG.

Per a més informació sobre les sales habilitades per l'estudi podeu adreçar-vos a la pàgina web oficial Olimpiada solidària.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada